Storage

De opslag van jouw bestanden gaat vanzelfsprekend. Of toch niet? Hoe zorg je ervoor dat jouw bestanden voor jouw team vindbaar en beschikbaar zijn? En wat doe je bij een ‘Oeps alles is zomaar weg…’?

De opslag is vaak een van de meest onderschatte onderdelen in de IT. Wij van FlexVirtual hebben de kennis in huis om opslag soepel te laten verlopen. Zo kijken wij naar de behoefte van jouw organisatie en maken wij aangepaste beslissingen omtrent storagebeheer voor jouw onderneming.

Wij maken onderscheid tussen drie vormen van opslag:

Storage ter plaatse

Wil je jouw opslag op locatie beheren, dan kan dat door middel van een lokale server. Deze server wordt aangesloten op een netwerkswitch. Op dit netwerk worden ook jouw computers op aangesloten. Op de server komt een netwerkbesturingssysteem waarmee je een lokaal computernetwerk krijgt. In de server zitten meerdere harde schijven voor de opslag van jouw data en bevat een back-up apparaat. De computers dienen ingesteld te worden zodat deze op de server opslaan, en niet op de computer opslaan. Anders kan de back-up niet bij de opslag. Een lokale server kan uitgebreid worden met meer harde schijven, daarvoor is wel iemand ter plaatse nodig.

Opslag in de cloud

Cloud storage houdt in dat wij aanbieden jouw gegevens op te slaan in ruil voor een (vaak) maandelijkse kost. Cloud storage is heel gemakkelijk voor een bedrijf omdat dit verder geen onderhoud voor de ondernemer heeft. Wij regelen alle ins en outs van de opslagserver waardoor jij gewoon jouw kant kunt gaan. Wij zorgen er dan dus voor dat de service blijft werken en goed presteert zodat jij verder kunt werken.

Geconvergeerde systemen

Geconvergeerde systemen zijn erg opkomend, het houdt in dat zowel de servers, opslag en netwerk-infrastructuur op één platform worden beheerd. Door al deze data gezamenlijk uit te besteden behoud jij als bedrijf altijd het overzicht van de kosten. Er hoeven geen aparte afspraken en contracten worden gemaakt. Als bedrijf kan dit de eerste keer erg spannend zijn, omdat je de controle over het systeem over laat aan een ander. Bij FlexVirtual garanderen wij de beste service op gebied van storagebeheer.

Simon Huizenga

Klanten ondersteunen met alle creativiteit en kennis die ik heb: daar krijg ik energie van! De afgelopen 15 jaar heb ik enorm veel technische ervaring opgedaan, waardoor ik heel goed ’out of the box’ kan denken. Technische kennis is belangrijk, maar het snappen van het proces om tot een goede…..

Over ons Neem contact op