De opslag van jouw bestanden gaat vanzelfsprekend. Of toch niet? Hoe zorg je ervoor dat jouw bestanden voor jouw team vindbaar en beschikbaar zijn? En wat doe je bij een ‘Oeps, alles is zomaar weg…’?

De opslag is vaak één van de meest onderschatte onderdelen in de IT. Wij van FlexVirtual hebben de kennis in huis om opslag soepel te laten verlopen. Zo kijken wij naar de behoefte van jouw organisatie en maken wij aangepaste beslissingen omtrent opslagbeheer voor jouw onderneming.

Opslagtypen

Opslag kent veel soorten en maten. In het begin zagen we veel bedrijven die werkten met servers met veel harde schijven. Later kwam daar het fenomeen NAS (Network Attached Storage) bij. NAS is een opslagmedium dat op een netwerk is aangesloten en gebruik maakt van protocollen die zijn ontwikkeld om rechtstreeks databestanden op te vragen. Dat in tegenstelling tot de opvolger SAN, die rechtstreeks de clusters op de schijven adresseert, opgeslagen in een extern opslagsysteem dat via een netwerk kan worden benaderd.

De volgende stap werd genomen met de geconvergeerde systemen, die een kant-en-klare oplossing bieden. Hierbij zijn server, hardware, opslag en networking afgestemd op de specifieke toepassingen van het gebruik. Daardoor biedt het een grotere mate van integratie dan bij de eerstgenoemde opslagvarianten.

Dan volgen nog de hypergeconvergeerde systemen, waarin de toekomst ligt. Hierbij vormen meerdere ‘gewone’ servers (door middel van software) samen een platform waarin processor, opslag en netwerken virtueel worden aangeboden.

De traditionele schijf (of ‘spinning disk’) wordt inmiddels steeds meer vervangen door de ‘flash disk’. Voordelen van de eerste zijn de relatief grote opslagcapaciteit en de lagere prijs. ‘Flash disks’ hebben geen bewegende delen en zijn dus vele malen sneller, maar hebben wel een minder grote opslagcapaciteit. De verschillen in capaciteit worden echter steeds kleiner.

Daarnaast kennen we ‘cloud storage’. Dat kan een dienst zijn die je bij FlexVirtual afneemt, of het kan de mogelijkheid bieden om jouw eigen opslag uit te breiden naar de cloud. ‘Cloud storage’ is een eenvoudige manier van opslag, maar afhankelijk van de wensen en eisen wellicht niet altijd even geschikt. FlexVirtual informeert je daar graag over en kan advies geven wat het beste bij jouw onderneming past.

Opslagtypen
Opslag in de cloud

Opslag in de cloud

‘Cloud storage’ houdt in dat wij aanbieden om jouw gegevens op te slaan in ruil voor een (vaak) maandelijks bedrag. ‘Cloud storage’ is heel gemakkelijk voor een bedrijf, omdat dit verder geen onderhoud voor de ondernemer met zich meebrengt. Wij regelen alle ins en outs van de opslagserver, waardoor jij wordt ontzorgd. Wij faciliteren dat de service blijft werken en goed presteert, zodat jij verder kunt werken.

Geconvergeerde systemen

Geconvergeerde systemen zijn erg in opkomst. Het houdt in dat zowel de servers, de opslag als de netwerk-infrastructuur op één platform worden beheerd. Door al deze data gezamenlijk uit te besteden, behoud jij voor jouw bedrijf altijd het overzicht van de kosten. Er hoeven geen aparte afspraken en contracten worden gemaakt. Als bedrijf kan dit de eerste keer erg spannend zijn, omdat je de controle over het systeem over laat aan een ander. Bij FlexVirtual garanderen wij de beste service op het gebied van opslagbeheer.

Geconvergeerde systemen

NIEUWSTE CASES

Projecten waar we trots op zijn

Lees meer over storage:

Wat zeggen onze klanten?

Dankzij de oplettendheid van Flexvirtual zijn alle backups intact gebleven en is er geen dataverlies opgetreden tijdens onze Cyberaanvallen vanuit Rusland.

– Henderik de Vries

We kunnen in de toekomst doorgroeien zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid.

– Jacco Juist, Hoofd ICT – Ziekenhuis Rivierenland Tiel

Partners van FlexVirtual

OPLOSSINGEN

Wat wij doen

Alex Pelster

Als ondernemer met een echte ’startup-mentaliteit’ heb ik virtualisatie binnen FlexVirtual en haar klanten naar een hoger niveau gedreven. Als directeur en ondernemer zoek ik samen met mijn team continu naar de beste vertaling van klantbehoeften. Gespecialiseerd in virtualisatie en innovatietechnologieën en directeur en business development manager bij FlexVirtual. Maak…..

Over ons Neem contact op