Netwerkvirtualisatie

Bekijk onze cases Maak een afspraak

Een groot deel van ons leven speelt zich tegenwoordig online af. Daarnaast lezen steeds minder mensen de papieren versie van de krant. Bij ons valt hij alleen in het weekend nog op de deurmat.

Digitalisering is een feit. Dat betekent wel dat de systemen die dit mogelijk maken groter worden in aantal en wellicht zelfs in omvang. De groei van ICT en de combinatie met de cloud betekent ook iets voor de ’trechter en de pijp’ waardoor de onderlinge communicatie vloeit: Het netwerk.

Netwerk virtualisatie optimaliseert de netwerksnelheid, de betrouwbaarheid van het netwerk, de veiligheid, de flexibiliteit en de schaalbaarheid van het netwerk.

Hoe werkt het?

Netwerkvirtualisatie is een vorm van virtualisatie waarbij de beschikbare middelen binnen een netwerk worden gecombineerd door het opsplitsen van de beschikbare bandbreedte in kanalen. Voor het netwerk is daarbij onder meer ‘Software Defined Networking’ (SDN) een belangrijk concept. Het belang voor zulke oplossingen wordt des te groter naarmate de dichtheid van servers toeneemt.

De kern bij virtualisatie is dat er een platform wordt gedeeld; vergelijk het met carpoolen of het gebruik van de trein of bus. Je maakt met meerdere personen gebruik van hetzelfde middel. Dat spaart brandstof, zorgt voor minder files en er zijn minder parkeerplaatsen nodig.
Bij netwerkvirtualisatie geldt dit ook: bepaalde functies worden verhuisd van de fysieke componenten naar de virtuele omgevingen.

Hoe werkt het?
Eenvoudig beheer

Eenvoudig beheer

Veel beheertaken kunnen bij netwerkvirtualisatie automatisch worden uitgevoerd, waardoor de daadwerkelijk complexiteit van het netwerk soms niet meer te zien is.
Omdat de functionele componenten zoals ‘routing’, ‘firewalling’, ‘filtering’, ‘intrusion detection’, ‘virtual private networking’ virtueel zijn, kunnen ze ook centraal worden beheerd en decentraal worden gekoppeld. Dat betekent dat je ze flexibel in kunt zetten waar ze ook echt nodig zijn.

Netwerkvirtualisatie maakt het eenvoudiger om het netwerk te programmeren en in te richten met zaken als ‘load balancing’ en een firewall zonder aan de onderliggende infrastructuur te komen. De IT-afdeling beheert de softwarecomponenten met een softwarematige beheerconsole. Bij veranderende behoeften maakt netwerkvirtualisatie het voor de IT-afdeling eenvoudig om workloads uit te rollen, op te schalen en aan te passen.

FlexVirtual

FlexVirtual heeft verschillende netwerkvirtualisatie-experts in het team. Zij kunnen jou helpen met de keuze voor de oplossing die het meest geschikt is voor de beschikbare ICT-infrastructuur en die het beste past binnen de ICT-behoefte van jouw organisatie.

FlexVirtual

NIEUWSTE CASES

Projecten waar we trots op zijn

Partners van FlexVirtual

OPLOSSINGEN

Wat wij doen

Peter Oudman

Ik ben een bouwer. Door samen te werken, te sturen en te overleggen, werk ik aan een technische oplossing of de architectuur ervan. De opdrachtgever en zijn doel verlies ik hierbij nooit uit het oog. ’Kan niet’ ken ik niet en ’nee’ is geen optie.Alleen het hoogst haalbare is goed…..

Over ons Neem contact op