IT-managers willen altijd de snelste response, hogere beschikbaarheid en overzichtelijke infrastructuren. Daarnaast is er een stijgende vraag naar schaalbaarheid, zodat de IT-omgeving kan groeien of krimpen, indien nodig. Sinds de laatste jaren wordt er gekeken naar manieren om verscheidene aspecten van opslag te versimpelen en te verbeteren. Een opkomende manier van geheugen- en netwerkbeheer, is de Hyper-Converged Infrastructuur (HCI).

Wat is hyper-converged?

Een Hyper-Converged Infrastructuur (HCI) is een op software gebaseerde IT-infrastructuur die alle elementen van een conventionele, op hardware gebaseerde systemen virtualiseert. Het bevat ten minste een ‘hypervisor’, een virtueel Storage Area Network (SAN) en gevirtualiseerde netwerken. Hardware blijft wel nodig. Deze is vergelijkbaar met een traditionele server met lokale opslag, waarbij de software zorgt voor de elementen waarvoor je eerder fysieke hardware nodig had.

Wat is hyper-converged?

De voordelen

Hyper-Converged Infrastructuren brengen veel voordelen met zich mee, namelijk:

  • Simpel beheer: voor het management is er maar één kostenpost voor het gehele opslagbeheer
  • Snelle service: omdat de infrastructuur al geheel is samengesteld, hoeft er niets meer aan verbouwd te worden en kan het datacenter snel (binnen een dag) worden geplaatst.
  • Scale-out: de mogelijkheid om uit te breiden is heel simpel en snel te verwezenlijken.
  • Lage complexiteit: het opslagbeheer is eenvoudig te realiseren.

Het unieke aan de Hyper-Converged Infrastructuren is de bovenliggende software. Er is geen SAN (Storage Area Network) vereist als basis voor de virtualisatie. De hardware van het systeem valt te vergelijken met een traditionele server met lokale opslag en de software verbindt de meerdere componenten tot één geheel.

Hyper-Converged Infrastructuren maakt het mogelijk in te pluggen in het center van het systeem. Alle fysieke datacenter-bronnen bevinden zich op één beheerplatform voor zowel hardware- en softwarelagen. Het mogelijke gevolg dat dit met zich meebrengt in de toekomst is dat bedrijven niet langer bezig hoeven te zijn met verschillende compute- en opslagsystemen. HCI versimpelt het beheer en optimaliseert het gebruik van resources.

Lees hier meer over de Hyperconverged oplossing die Nutanix biedt

FlexVirtual is een organisatie die op creatieve wijze helpt met het bedenken van automatisering voor jouw onderneming. Zodat jij overal en altijd snel bij jouw bestanden en applicaties kan. De service die wij leveren heeft als doel een goede gebruikservaring te bieden, terwijl de regie in jouw handen blijft en het proces is gewaarborgd.

NIEUWSTE CASES

Projecten waar we trots op zijn

Partners van FlexVirtual

OPLOSSINGEN

Wat wij doen

Arnold Veenema

Ik ben een techneut op het gebied van datacenter- en werkplekomgevingen. Ik deins niet terug voor technische uitdagingen. Toegewijd, troubleshooter, oog voor detail Maak kennis met Arnold Wie is Arnold Veenema, hoe ziet hij het verschil tussen FlexVirtual en de grote system integrators en waar wordt hij blij van in…..

Over ons Neem contact op