De cloud: vrijwel ieder bedrijf maakt hier gebruik van. Voordelen hiervan zijn dat je via verschillende computers of andere devices bij je systemen of documenten kunt komen. In het verleden was de keuze in veel gevallen tussen een private of een public cloud. De laatste tijd maakt vooral de ’hybrid cloud’ een grote opmars.

Private of public

Een public cloud betekent dat je gebruik maakt van diensten en/of servers inde cloud. Deze wordt beheerd door een extern bedrijf en kan ook worden gebruikt door andere bedrijven. Het voordeel hiervan is dat het geen onderhoud vraagt vanuit je eigen organisatie, het flexibel op- en af te schalen is en een betrouwbare optie is.

De private cloud is een opslagmethode die voor één bedrijf bestemd is. Hiervoor hebben bedrijven een eigen IT infrastructuur zoals dat ook voor het cloud tijdperk was. Vooral bedrijven met bedrijfsgevoelige informatie (zoals bijvoorbeeld overheidsinstellingen) maken hier gebruik van, omdat de private-cloud enkel intern gebruikt kan worden. De private-cloud is altijd aan te passen naar de wensen van het bedrijf zelf, omdat dat de enige instelling is die deze gebruikt.

Private of public
Hybrid

Hybrid

Profiteren van de voordelen van zowel de private als de public cloud? Dan is een ‘hybrid cloud’ perfect voor jou. Deze optie geeft je de mogelijkheid om binnen de cloud te kunnen kiezen voor één van beide opties. Gevoelige informatie die extra moet worden beveiligd? Dat kan worden geplaatst in het gedeelte van de private cloud. Het openbare gedeelte kun je vervolgens gebruiken voor gebruik dat minder beveiliging vraagt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de e-mail van het bedrijf met Office365. Daarnaast kan de public cloud ook gebruikt worden voor het tijdelijk uitbreiden van capaciteit voor bijvoorbeeld seizoensgebonden activiteiten. De hybrid cloud is ten alle tijde aan te passen naar jouw wensen. Meer ruimte nodig op de private cloud? Dan is dat eenvoudig aan te passen. Ook de overgang van een openbare of private cloud is eenvoudig te realiseren. Door een geleidelijke migratie zal dit overgezet kunnen worden en heeft jouw onderneming hier niet of nauwelijks onder te lijden.

FlexVirtual helpt jou met het opstellen, beheren en onderhouden van zo’n hybrid cloud om zo jouw data en applicaties op de juiste manier beschikbaar te stellen.

NIEUWSTE CASES

Projecten waar we trots op zijn

Partners van FlexVirtual

OPLOSSINGEN

Wat wij doen

Gerben Kloosterman

Ik ben Gerben Kloosterman, ICT Consultant bij FlexVirtual. Door jarenlange en diverse ervaring binnen grote enterprise klanten, maar ook kleinere organisaties ben ik in staat de juiste oplossing voor de klant te vinden. Het 'waarom' staat voorop in de keuze voor een oplossing. Gedreven, overview, pragmatisch Gerben aan het woord…..

Over ons Neem contact op