Het woord disaster in Disaster Recovery klinkt misschien wel heel heftig. Maar het woord dekt wel degelijk de lading. Veel bedrijven en organisaties zijn tegenwoordig geheel afhankelijk van de systemen waar zij gebruik van maken. Meestal kom je hier pas achter op het moment dat het systeem niet naar behoren werkt. Dan is het van groot belang dat er een back-up achter de hand is om op terug te vallen bij grote problemen.

Oorzaak storing

Veel bedrijven hebben wel eens te maken hebben gehad met een storing. Veel storingen hebben geen of slechts beperkte gevolgen. Maar er zijn ook situaties waarbij de gevolgen vaak niet te overzien zijn. Je moet er toch niet aan denken dat al jouw bestanden en programma’s opeens weg zijn? De oorzaak kan zowel binnen als buiten het bedrijf zelf liggen. Denk bijvoorbeeld aan een brand, maar ook een menselijke fout kan een oorzaak zijn van een storing.

Oorzaak storing
Wat kan ik doen?

Wat kan ik doen?

Een storing of onderbreking van het systeem is in veel gevallen niet te voorkomen. Belangrijk is in dat geval om goed voorbereid te zijn, mocht het een keer verkeerd gaan. Een disaster recovery is een back-up van het gehele systeem. Op het moment dat de alarmbellen gaan rinkelen en het systeem verloren dreigt te gaan of zelfs al weg is, val je terug op de disaster recovery plan. De bestanden en systemen kunnen dan, onbeschadigd, weer terug actief worden gemaakt volgens een vooropgesteld plan. De impact voor jou en jouw bedrijf zal daardoor minimaal zijn en jullie kunnen binnen de kortste keren weer verder met de normale dagelijkse werkzaamheden.

FlexVirtual helpt jou graag met het opstellen van een disaster recovery plan. Uiteraard hopen wij dat je het nooit nodig zult hebben, maar als het moment daar is, dan ben je blij dat je kunt terugvallen op dit noodherstel.

Partners van FlexVirtual

OPLOSSINGEN

Wat wij doen

Herman van de Steeg

In 1998 begonnen bij Getronics (PinkRoccade) als Windows specialist en 5 jaar later heb ik mij volledig gespecialiseerd in virtualisatieoplossingen.Datacentermigraties (x2v), VMware-architectuur-designs, Healthchecks en Capacity Assessments zijn zaken waar ik me de afgelopen jaren met veel enthousiasme mee bezig heb gehouden. Een echte teamplayer die de wereld en de cultuur…..

Over ons Neem contact op