Een datacenter: vaak zonder dat je het weet maak je er gebruik van. Even Netflixen, je werkmail checken. Daarmee is een datacenter een onmisbaar onderdeel geworden, zowel voor de zakelijke markt als op particulier gebied.

Voor ondernemingen is de combinatie van applicaties en data van cruciaal belang. Deze centraal beschikbaar te stellen vanuit een serverruimte of datacenter is dan ook noodzaak.

Eisen

Omdat er steeds meer eisen worden gesteld aan een datacenter ruimte, staan veel bedrijven voor een uitdaging. Investeren om aan de eisen te voldoen? Een extern datacenter plaatsen? Alles vanuit de cloud afnemen?

Waarbij je in een lokaal of extern datacenter als bedrijf nog wel zelf controle hebt over je applicaties en data, kan het zijn dat je dat in een cloud scenario niet of in mindere mate hebt.

Eisen
Veilig en betrouwbaar

Veilig en betrouwbaar

Applicaties en data goed, veilig en betrouwbaar beschikbaar stellen en opslaan, dat is wat je als bedrijf wil. Als bedrijf moet je dan allerlei maatregelen nemen om die risico’s het hoofd te bieden. Risico’s als stroomuitval, brand en kortsluiting, maar ook menselijke fouten wil je uitsluiten.

Cloud is tegenwoordig het antwoord op alles, Of althans, zo lijkt het. Maar is dat ook zo? Soms zijn een paar eenvoudige ingrepen al voldoende om je eigen private cloud te creëren. Iedereen is op zoek naar flexibiliteit, eenvoud en schaalbaarheid tegen lage kosten. Doe je dat met een publieke cloud of met een private cloud waarbij je zelf in control bent? Wij kunnen je daarin altijd adviseren.

Keuzes

Wat kan je dan het beste doen? Gelijk naar de cloud, of alles onderbrengen in een extern datacenter? Een pasklaar antwoord is er niet. Om een veel gebruikte uitdrukking in de IT wereld te citeren: ‘It depends’. Iedere situatie is anders en elke oplossing heeft zijn voor- en nadelen.

FlexVirtual heeft veel ervaring met datacenters en vindt probleemloos de weg in het cloud landschap. FlexVirtual kan jou helpen met het maken van de juiste keuze, zodat jouw applicaties en data op een goede manier beschikbaar worden gesteld.

Keuzes

NIEUWSTE CASES

Projecten waar we trots op zijn

Partners van FlexVirtual

OPLOSSINGEN

Wat wij doen

Simon Huizenga

Klanten ondersteunen met alle creativiteit en kennis die ik heb: daar krijg ik energie van! De afgelopen 15 jaar heb ik enorm veel technische ervaring opgedaan, waardoor ik heel goed ’out of the box’ kan denken. Technische kennis is belangrijk, maar het snappen van het proces om tot een goede…..

Over ons Neem contact op