Wil je niet (meer) investeren in je eigen datacenter, kunnen nog niet alle applicaties op dit moment naar de cloud en gaat outsourcing je een paar stappen te ver? Met onze colocatie-dienstverlening plaats je jouw eigen servers in een professioneel beheerd datacenter.

Wat is colocatie?

Colocatie is een dienst waarbij jouw organisatie een eigen server in een hostingprovider plaatst. Zo kan je profiteren van de voordelen van een professioneel datacenter, zonder hier zelf in te hoeven investeren.

Tegen een maandelijks bedrag maak je gebruik van een netwerkverbinding, het rack, stroom en koeling en eventueel aanvullende diensten. Colocatie wordt ook wel housing services genoemd. Anders dan bij het afnemen van een managed service, blijft de server eigendom van jouw organisatie. Je blijft dan ook zelf verantwoordelijk voor het functioneren van de hard- en software.

Wat is colocatie?
Partnership met NorthC

Partnership met NorthC

FlexVirtual werkt samen met NorthC, leverancier van datacenter- en gecertificeerde colocatiediensten op Nederlandse bodem. Met hoge beschikbaarheid en redundantie en 24/7/365 fysieke bewaking is continuiteit van de dienstverlening gegarandeerd. Met tien colocatie datacenters in Nederland en twee in Duitsland is er altijd een locatie bij u in de buurt.

De Nederlandse datacenters zijn onderling met elkaar verbonden via een zeer snel, redundant uitgevoerd glasvezelnetwerk. Dit netwerk biedt toegang tot clouddiensten van onder andere Microsoft, Google, Amazon, Oracle en IBM. Daarnaast kunnen wij eenvoudig een twin-datacenter oplossing voor je inrichten: twee datacenters met real-time datareplicatie tussen de locaties, waarmee een hoge uptime wordt gegarandeerd.

Duurzame datacenters

NorthC streeft ernaar om in 2030 volledig CO2-neutraal te opereren door gebruik te maken van 100% groene energie, modulair te bouwen, groene waterstof en optimaal gebruik te maken van restwarmte van de NorthC datacenters.

Ons eigen FlexLab waarin wij ICT-innovaties testen voordat we die bij klanten implementeren, draait in het gloednieuwe NorthC datacenter in Groningen. Dit is een van de eerste datacenters ter wereld dat zijn noodstroomvoorziening volledig CO2-neutraal heeft ingericht door middel van groene waterstof in plaats van diesel voor de noodstroomvoorziening.

Duurzame datacenters

NIEUWSTE CASES

Projecten waar we trots op zijn

Arjan Hendriks

IT Consultant | Software Defined Data Center | Cloud Management & Automation | End User Computing | Nutanix NTC 2016/2017/2018 | VMware vExpert 2017/2018 Maak kennis met Arjan Hoe lossen we bij FlexVirtual de ICT-uitdagingen van onze klanten op? Maak kennis met ICT-consultant Arjan Hendriks. “Het grote verschil met de…..

Over ons Neem contact op