Cloud Native Applicaties

bekijk onze cases Maak een afspraak

Steeds meer bedrijven schakelen van het traditionele ‘on-premise systeem’ over op het gebruik van Cloud Native Applicaties. Dit zien we vooral bij financiële instellingen en overheden, maar ook binnen andere sectoren verschuift de aandacht steeds meer naar deze moderne en slimme manier van werken.

Maar wat betekent cloud native eigenlijk? Cloud native wil zeggen dat je je aanpast aan de vele mogelijkheden die de cloud biedt. Die mogelijkheden zijn veel groter dan wat de traditionele ‘on-premise’ kan bieden. Er gelden echter wel andere eisen op het gebied van design en structuur voor het gebruik van Cloud Native Applicaties. FlexVirtual kan je helpen met het juiste ontwerp van je systeem om te kunnen voldoen aan deze eisen.

Voordelen van Cloud Native Applicaties

Een goed ontworpen Cloud Native Applicatie heeft een eigen herstellend vermogen op veel niveaus. Verder is het eenvoudig te actualiseren en vraagt het systeem weinig onderhoud. Daarmee zijn Cloud Native Applicaties veel efficiënter en kostenbesparender dan het traditionele systeem. Verder is een Cloud Native Applicatie vele malen sneller dan een conventioneel systeem. Binnen dat laatste systeem kost het vervangen van een server soms meer dan een week. In de cloud vergt dit slechts luttele seconden.

Voordelen van Cloud Native Applicaties
Continuous delivery

Continuous delivery

Het ontwikkelen van applicaties gebeurt steeds vaker met de ‘cloud native gedachte’. Het past binnen een ‘continuous delivery model’ waarbij kleine delen van de code met grote regelmaat geautomatiseerd naar productie worden gezet. Hiermee kan een (deel van de) software of een systeem met één druk op de knop worden opgeleverd. Handmatige acties zijn niet nodig. Je hoeft dus zelf geen applicaties te testen, de juiste bestanden te zoeken of instellingen aan te passen. Bovendien vindt er een ‘continue release’ plaats in plaats van de traditionele paar keer per jaar.

Beheersbaarheid en veiligheid bij gebruik van Cloud Native Applicaties

Vanuit het oogpunt van beheersbaarheid en veiligheid moeten alle aanpassingen en updates gecontroleerd in de ‘native cloud structuur’ landen. In dergelijke scenario’s wordt vaak gebruik gemaakt van containertechnologie, waarbij de container fungeert als ‘pakketje’ waarin een applicatie en alle onderdelen die de applicatie nodig heeft zitten. FlexVirtual werkt samen met diverse bedrijven met een grote expertise op dit gebied.

Benieuwd naar wat voor jou de beste oplossingen zijn op het gebied van Cloud Native Applicaties? Neem dan direct contact met ons op! FlexVirtual helpt je graag op weg!

Beheersbaarheid en veiligheid bij gebruik van Cloud Native Applicaties

NIEUWSTE CASES

Projecten waar we trots op zijn

Partners van FlexVirtual

OPLOSSINGEN

Wat wij doen

Arjan Hendriks

IT Consultant | Software Defined Data Center | Cloud Management & Automation | End User Computing | Nutanix NTC 2016/2017/2018 | VMware vExpert 2017/2018 Maak kennis met Arjan Hoe lossen we bij FlexVirtual de ICT-uitdagingen van onze klanten op? Maak kennis met ICT-consultant Arjan Hendriks. “Het grote verschil met de…..

Over ons Neem contact op