De wereld bevindt zich tegenwoordig in een fase van digitale transformatie. Belangrijke en ook minder belangrijke documenten en programma’s worden allemaal digitaal opgeslagen. Maar wat als het systeem crasht? Of je op een andere manier alles kwijt dreigt te raken? Een back-up biedt dan uitkomst. Er zijn verschillende mogelijkheden om je data veilig op te slaan. Wat kies jij?

Backup 3-2-1 principe

Een bekende fotograaf heeft eens geschreven dat er eigenlijk twee groepen mensen zijn: een groep mensen die al eens een storage probleem hebben gehad en mensen die een storage probleem gaan krijgen. Het doel van backup is er voor te zorgen dat je digitale data elk type ramp of die nu klein is of groot kan doorstaan.

Elke beheerder zou een backup oplossing moeten hebben. Dit geldt zowel voor fysieke omgevingen maar zeker ook voor alle type virtuele omgevingen; onafhankelijk welke hypervisor je ook gebruikt. Backup is King!

Bij FlexVirtual gaan we uit van het 3-2-1 principe. Dit is een tijdloos uitgangspunt en helpt je bij het bepalen hoeveel backups je moet maken en waar je ze moet bewaren. Het 3-2-1 principe komt hierop neer:

Backup 3-2-1 principe
  • Zorg voor ten minste drie kopieën van je data
  • Bewaar deze kopieën op twee verschillende media
  • Sla één kopie van je backup extern op
In de cloud of lokaal

In de cloud of lokaal

Het opslaan in de cloud is een optie die vooral de laatste jaren een groei heeft doorgemaakt. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, ook qua opslaggrootte. Houd er wel rekening mee dat alles een prijs heeft, dit kan financieel zijn of functioneel. Niet elke cloud leverancier in backup land is even transparant in het communiceren welke functionaliteit haar dienst of juist beperkingen daarin heeft. Wel kan de juiste clouddienst voorzien in de externe kopie van je backup.

Ook voor het opslaan in de cloud geldt dat het beveiligen van de back-up belangrijk is. Je wilt immers niet dat iedereen zomaar bij jouw documenten kan.

Benieuwd wat voor jou de beste oplossing is voor back-up? FlexVirtual helpt jou met het maken van een back-up strategie, zodat jouw data en systemen altijd veilig zijn.

NIEUWSTE CASES

Projecten waar we trots op zijn

Partners van FlexVirtual

OPLOSSINGEN

Wat wij doen

Simon Huizenga

Klanten ondersteunen met alle creativiteit en kennis die ik heb: daar krijg ik energie van! De afgelopen 15 jaar heb ik enorm veel technische ervaring opgedaan, waardoor ik heel goed ’out of the box’ kan denken. Technische kennis is belangrijk, maar het snappen van het proces om tot een goede…..

Over ons Neem contact op