Wat doet Nutanix

Nutanix biedt een uniform platform waarbij infrastructuur en het beheer ervan zijn geïntegreerd om daarmee data en applicaties cloud breed beschikbaar te maken. Nutanix heeft een software-defined architectuur, die geschikt is voor verschillende hardware en cloud opties en biedt daarmee een consistente ervaring en data-services via cloud, edge maar ook on-premises omgevingen. Oftwel: één plaform om applicaties en data overal te kunnen draaien

Nutanix is software-gebaseerd en voegt compute, virtualisatie, storage, netwerk en security samen. Het vormt daarmee een complete,  hoog beschikbare en goed presterende infrastructuur met voldoende kracht om elke applicatie te kunnen draaien.

FlexVirtual heeft veel kennis van cloud, datacenters en virtualisatie. Daarnaast heeft FlexVirtual een sterke focus op innovatieve producten in de markt. De oplossingen van Nutanix zijn daarmee een perfecte match en lenen zich voor een breed scala aan mogelijke oplossingen en use cases.

Wat doet Nutanix
Waar komt Nutanix vandaan?

Waar komt Nutanix vandaan?

Bij de start van Nutanix is gekeken naar de manier waarop grote partijen zoals Amazon en Google hun infrastructuren ontwikkelen: hoe pakken zij dat aan qua schaalbaarheid? Dit zogenaamde ‘web scale’-principe heeft Nutanix omarmd en in de praktijk toepasbaar gemaakt voor vrijwel elke organisatie. Web scale stelt je in staat om de capaciteit van jouw infrastructuur onbeperkt te kunnen schalen (zowel naar boven als naar beneden), zonder dat dit ten koste gaat van performance.

Nutanix schaalt hierbij lineair zowel qua capaciteit als qua performance. Alles is er bij Nutanix op gericht om de ervaring vlekkeloos te laten verlopen: eenvoud voor beheer staat voorop.

Het platform is self-healing met ingebouwde monitoring en health checks  en het platform neemt zelf acties in geval van verstoringen. Automatiseren van acties en handelingen is daarbij een belangrijk onderdeel geworden.

Nutanix is daarnaast ‘secure by design’. Het systeem controleert haar configuratie zelf proactief en is in staat ongeoorloofde configuratiewijzigingen in het onderliggende systeem terug te draaien.

Waar staat Nutanix nu?

Nutanix is een doorontwikkeld platform. De basis is nog steeds het hyperconverged platform, maar deze is verregaand geoptimaliseerd en is in staat nagenoeg elke applicatie te kunnen draaien. Van SQL databases tot ERP systeem, van Cloud Native applicaties in containers met kubernetes tot vdi werkplekken op basis van Citrix, VMware of hun eigen Frame oplossing. Op de virtualisatielaag heb je ruime keuze voor verschillende vendoren zoals Hyper-V, VMware, Citrix of de Acropolis Hypervisor (AHV) van Nutanix zelf.

Waar staat Nutanix nu?

Nutanix Flow

Nutanix Flow

Nutanix Flow is een netwerkvirtualisatie-product waarmee bijvoorbeeld microsegmentatie kan worden toegepast, eventueel in combinatie met andere securty oplossingen op het gebied van firewalls en antimalware waarmee geïntegreerd kan worden. Hiermee kun je Flow een onderdeel laten zijn van je Zero-trust implementatie.

Klik hier om meer te lezen over microsegmentatie!

Nutanix Files

Nutanix Files is een enterprise fileserver-oplossing die is ontwikkeld om miljarden files en duizenden gebruikerssessies te kunnen afhandelen. Naarmate je omgeving groeit kan je met één klik het cluster uitbreiden door extra resources toe te kennen aan de file-server vm’s. Vanuit dezelfde resources kun je tevens object- en blockstorage leveren. Nutanix Files heeft uitgebreide analytics aan boord, waarmee inzicht verkregen wordt in wie bestanden aanmaakt, benadert, verplaatst, weggooit en wijzigt qua permissies (audit trail).

Nutanix Files
Nutanix Calm

Nutanix Calm

Nutanix Calm is de oplossing voor het orkestreren op applicatieniveau. Dit is het automatiseringshulpstuk van Nutanix. Hiermee kunnen organisaties een ICT selfservice-omgeving leveren voor het aanvragen en uitrollen van business applicaties. Een soort interne marktplaats voor applicaties dus. Alles wat nodig is voor een applicatie om te kunnen draaien kan hiermee worden aangestuurd, inclusief de onderlaag.

Op basis van specifieke vooraf gedefinieerde rollen kunnen er op een self-service manier applicaties uitgerold worden zonder dat je als IT-organisatie de controle verliest. Dit geldt zowel voor private cloud (lokaal) als in de publieke cloud. Hiervoor worden zogenaamde blueprints gebruikt die vooraf zijn gedefinieerd, hetzij door partners of zelf ontwikkeld.

De complete levencyclus van de applicatie wordt hierin meegenomen, dus vanaf het aanmaken, configureren en opschalen tot het verwijderen van de applicatie. Dit over verschillende cloud omgevingen, inclusief Nutanix-private clouds en publieke cloud (AWS, GCP of Azure).

De integratie met IT-servicemanagement hulpmiddelen zoals die van ServiceNow is ook mogelijk met Calm.

Nutanix Mine

Nutanix Mine is de back-up appliance oplossing van Nutanix. Dit is een onderlaag gebaseerd op de bekende hyperconverged technologie met als specifiek doel een back-up target te zijn. Hierop wordt er samengewerkt met een aantal bekende back-up leveranciers zoals Veeam en HYCU. De eenvoud van Nutanix met alle kenmerken van je productieomgeving zoals de inzichten en statistieken vanuit Prism inclusief monitoring zijn nu ook beschikbaar voor je back-up oplossing. Hierdoor heb je in één oogopslag inzicht in zowel je productie- als back-upomgeving.

Nutanix Mine
Nutanix Objects

Nutanix Objects

Nutanix Objects levert een S3-compatible namespace, specifiek bedoeld voor ongestructureerde data, schaalbaar van terabytes naar petabytes, waarbij er geen maximum is.

Replicatie, encryptie en WORM, waarmee immutable storage out of the box wordt geleverd zorgt ervoor dat je data extra beveiligd is. Zoekfuncties maken mogelijk de data snel te vinden zonder gedoe met tapes of offline archieven.

Nutanix ERA

Nutanix ERA is een revolutionaire oplossing speciaal voor databases. Gericht op database beheerders (DBA’ers) maakt ERA Database-as-a-service (DbaaS) mogelijk. Nutanix ERA automatiseert operationele taken voor databases. Beheert zowel huidige als nieuwe database installaties. Migraties van het ene databaseplatform naar het andere is tevens een zeer krachtige functie. ERA ondersteunt Oracle, SQL Server, PostgreSQL, MySQL en MongoDB. Kosten en complexiteit kunnen gereduceerd worden door alle databases samen te brengen op het Nutanix Cloud Platform.

Speciaal voor ontwikkelaars kun je hiermee een self-service database ervaring creëren door ze databases aan te bieden voor ontwikkel, test of productie, of dat nu lokaal of in de cloud is.

Nutanix ERA
Nutanix Frame

Nutanix Frame

Nutanix Frame biedt een Desktop-as-a-Service oplossing waarmee elke software vanuit een browser te draaien is. Frame biedt private cloud applicaties, virtuele apps en desktops aan naar gebruikers ongeacht hun locatie. Vanuit de cloud met AWS, Azure of Google Cloud. Of lokaal met Nutanix AHV.

Nutanix Frame ondersteunt veel applicaties zoals Office apps, design, CAD, 3D modellering, animatie of gaming. Alles vanuit de browser, zonder dat er plugins nodig zijn.


meer over Nutanix Frame:

Nutanix Karbon

Cloud native applicaties, oftewel applicaties die zijn ontwikkeld om in containers te kunnen draaien, kunnen worden beheerd met het Nutanix-eigen enterprise Kubernetes platform Nutanix Karbon. Een uitgebreid end-to-end platform klaar voor productie. Geheel in navolging van de overige oplossingen staat ook hier eenvoud in gebruik voorop. Met één druk op de knop heb je een Kubernetes cluster uitgerold en heb je storage, monitoring, logging, alerting en support vanuit één leverancier.

Nutanix Karbon

Alex Pelster

Als ondernemer met een echte ’startup-mentaliteit’ heb ik virtualisatie binnen FlexVirtual en haar klanten naar een hoger niveau gedreven. Als directeur en ondernemer zoek ik samen met mijn team continu naar de beste vertaling van klantbehoeften. Gespecialiseerd in virtualisatie en innovatietechnologieën en directeur en business development manager bij FlexVirtual. Maak…..

Over ons Neem contact op