ICT voor financiële dienstverleners

Als financiële dienstverlener kan je vandaag de dag eenvoudigweg niet zonder ICT. Waar ICT in het verleden vooral werd ingezet om handmatige processen te versnellen door automatisering, zien we nu dat technologie een steeds belangrijker rol inneemt. Bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van portals en mobiele apps om met klanten samen te werken en informatie te delen. Innovatieve ontwikkelingen die in de toekomst alleen nog maar sneller zullen gaan.

Eisen aan jouw ICT

Deze digitale transformatie stelt hoge eisen aan de ICT-omgeving: die moet betrouwbaar, stabiel en toch flexibel zijn. Voldoet jouw huidige ICT (nog) wel aan de behoefte?

Klaar voor de toekomst

FlexVirtual adviseert, ontwerpt en optimaliseert moderne, hybride IT-infrastructuren. Onze consultants slaan vakkundig de brug tussen de vragen en wensen vanuit de business en ICT. Op deze manier vertalen we jouw behoefte van vandaag en morgen naar een solide, innovatieve en toekomstvaste ICT-omgeving.

Ben je benieuwd naar de status van jouw ICT-omgeving? Vul dan onderstaand contactformulier in voor een uur gratis technische consultancy met een van onze architecten.

Direct aanvragen

Concrete ICT-uitdagingen voor financiële dienstverleners

Sterke groei in data: financiële dienstverleners slaan ongelofelijk veel informatie op, en moeten die informatie langdurig opslaan conform de wettelijke bewaartermijnen. Wat betekent dit voor jouw datastorage-omgeving?

Toegang tot veel vertrouwelijke en persoonlijke gegevens van klanten, met de daarbij behorende hoge eisen en risico’s die voortvloeien uit onder andere de AVG en de Wet Datalekken. Hoe implementeer je continu de nieuwe wet- en regelgeving?

24×7 dienstverlening. Niet alleen consumenten maar ook zakelijke klanten verwachten – ondersteund door innovatieve technologie – op elk gewenst moment met jouw organisatie te kunnen communiceren en informatie te kunnen raadplegen. Hoe innoveer je op basis van de nieuwste technologieën?

Security en compliance: de veiligheid, integriteit en beschikbaarheid van data zijn topprioriteiten zowel vanwege klantvertrouwen, als wet- en regelgeving. Dit zijn bedrijfskritische aspecten: de continuïteit van dienstverlening naar klanten en de organisatie als geheel staan mogelijk op het spel. Hoe zorg je voor ICT die 24×7 stabiel en veilig draait?

Toepassen van relevante innovatie: ICT moet naar gebruikers toe telkens gemakkelijker en gebruiksvriendelijker worden, maar de onderliggende technologie wordt steeds complexer. Heb je de juiste expertise en resources in huis om dit te kunnen managen?

Eisen aan jouw ICT-omgeving

De digitale transformatie en de race om klanten optimaal te bedienen en vast te houden is in volle gang. Daarom heb je een ICT-omgeving nodig die minimaal voldoet aan de volgende eisen:

  • Hoge beschikbaarheid; zowel je collega’s als jouw klanten verwachten 24×7 toegang tot informatie en applicaties.
  • Hoge prestaties zodat medewerkers efficiënt en productief kunnen werken, en klanten de dienstverlening ontvangen die zij verwachten.
  • Veilig: zowel ‘reguliere’ security (firewalls, virusscanners etc.) als producten, oplossingen en processen om snel te kunnen herstellen als het mis gaat.
  • Flexibel: als de COVID-19 crisis een ding duidelijk heeft gemaakt dan is het wel dat we nooit zeker weten wat er op ons af komt.

Over FlexVirtual

Wij adviseren, ontwerpen en optimaliseren moderne, hybride IT-infrastructuren. De consultants van FlexVirtual maken vakkundig de vertaalslag tussen de behoefte van de business en complexe ICT. Wij werken en denken graag op de lange termijn met je mee, en maken waar wat we beloven. Expertise, ownership en persoonlijke samenwerking vormen de basis van de op partnership gebaseerde samenwerking met onze klanten.

Innovatieve ICT-oplossingen voor financiële dienstverleners

Wij vertalen jouw behoefte van vandaag en morgen naar een solide, innovatieve en toekomstvaste ICT-omgeving. Onze consultants brengen een schat aan ervaring met zich mee, waardoor we innovatieve ICT-oplossingen op basis van ons ’best-of-breed’ portfolio kunnen ontwikkelen die jouw organisatie klaar maken voor de (digitale) toekomst.

Heb je niet de technologische kennis in huis om alles zelf te doen? Wij helpen je graag met:

  • een veilige, robuuste, flexibele ICT-infrastructuur;
  • technologie op maat, inclusief relevante, toepasbare innovatie;
  • ondersteuning in elke fase: van advies, ontwerp, implementatie en optimalisatie tot ondersteuning.

Onze referenties

Open, maar toch veilige IT-omgeving | Security op nr. 1 | Storage-vernieuwing en uitwijklocatie.

“De consultants van FlexVirtual denken altijd met ons mee en kijken naar alternatieven om het beste en voordeligste resultaat voor ons te bereiken.” Lees de volledige case

Voor Baker Tilly is FlexVirtual de specialistische kennispartner voor complexe ICT-vraagstukken.

Meer weten?

Wil je meer weten over innovatieve en toekomstvaste ICT voor jouw organisatie? Plan dan kosteloos een uur technische consultancy in met een van onze architecten. Vul onderstaand contactformulier in, en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.