Het kan wel: storage en back-up die snel, goed en goedkoop is

Iedere IT-professional kent het bekende mantra: snel, goed en goedkoop – je mag er maar twee kiezen! Dit wordt ook wel de Duivelsdriehoek genoemd. Bij FlexVirtual zoeken we altijd naar direct toepasbare innovaties die het leven van IT’ers makkelijker maken. En die hebben we gevonden op het gebied van storage en back-up: we lossen die duivelsdriehoek op met de combinatie van Pure Storage, Veeam en ExaGrid.

De Duivelsdriehoek van storage en back-up

Bij de investering in een nieuwe storage- en back-upomgeving zijn er ook drie dimensies van klantwaarde: snelheid, kwaliteit en prijs. En het bijzondere is dat je er – normaal gesproken – slechts twee van de drie kunt kiezen:

  • wil je snelheid en kwaliteit, dan betaal je meer;
  • wil je snel en goedkoop, dan moet je vaak een lagere kwaliteit op de koop toenemen;
  • wil je kwaliteit en goedkoop, dan moet je niet al te veel haast hebben.

Het kan wel: goed, snel, én goedkoop

De combinatie van Pure Storage all-flash storage, Veeam Backup & Replication-software en ExaGrid back-upopslag biedt de snelste, betrouwbaarste en meest kosteneffectieve primaire opslag, naast de snelste en goedkoopste back-ups met de kortste hersteltijden. Deze krachtige combinatie verhoogt de prestaties van het opslaan, back-uppen en herstellen van jouw gegevens – tegen lagere kosten dan traditionele legacyopslag- en back-upoplossingen. Met als extra bonus: ingebouwde ransomware protectie!

Pure Storage, Veeam en ExaGrid:
Next generation primaire storage en back-up

  • de snelste, meest betrouwbare en kosteneffectieve primaire storage
  • en de snelste, goedkoopste back-ups met de kortste hersteltijden

Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op!

In de praktijk

Sytse Heida, ICT-consultant bij FlexVirtual: “De manier waarop wij deze drie oplossingen voor onze klanten integreren zorgt voor een ontzettend krachtige drie-eenheid. De snapshot van Pure Storage worden gebruikt voor de back-up naar ExaGrid met behulp van Veeam. Het mounten van die snapshots zorgt voor ongelofelijke performance en zero impact op productie omdat je niet meer vanuit VMware back-upt, maar direct vanuit je storage. Dit maakt dat je ook overdag zonder verstoringen een back-up kunt draaien, wat echt uniek is in de markt. Plus de mega performancewinst die je daaruit haalt.”

De kracht van de integratie

De ExaGrid DataMover zorgt voor een naadloze integratie met de Veeam Scale-Out Backup Repository (SOBR). Deze neemt tevens een deel van de Veeam-functionaliteit over waar het gaat om compressie en deduplicatie, wat zorgt voor extra performancewinst. De connectie tussen Veeam en ExaGrid zijn veilig en geoptimaliseerd qua bandbreedte en performance. Doordat ExaGrid een retentielock heeft, is ook jouw back-up niet meer vatbaar voor ransomware. Het beheer van deze omgeving gebeurt binnen Veeam. Binnen een ‘single pane of glass’ zie je zowel de snapshots van je Pure Storage-omgeving, als de back-up op ExaGrid. Binnen deze super eenvoudige omgeving kan je ook je back-ups beheren en restoren. Veel eenvoudiger en effectiever dan dit kan het niet!

Bescherming tegen ransomware

Bescherming tegen ransomware komt telkens hoger op de agenda te staan: er gaat vrijwel geen week voorbij of je leest over bedrijven die zijn gehackt, en waar data zijn gegijzeld. Dit platform biedt op meerdere manieren bescherming tegen ransomware:

  • Pure Storage biedt SafeMode-snapshots om databack-ups te beschermen tegen ransomware-aanvallen. De SafeMode-snapshots beschermen back-updata en back-upmetadata door een beveiligde kopie te maken. Ransomware kan SafeMode snapshots niet uitroeien, aanpassen of coderen, zelfs met admin-gegevens.
  • Veeam biedt bescherming tegen veranderingen in back-ups door het opslaan van een extra kopie van de data. Deze kan buiten bereik blijven van de hackers door geavanceerde controls die wijzigingen of verwijdering van data onmogelijk maken zonder strikte multi-level approvals.
  • ExaGrid biedt een unieke bewaartijdvergrendeling voor herstel van ransomware. Retention Time-Lock is een revolutionaire benadering om back-updata te beschermen om snel en gemakkelijk herstel van ransomware mogelijk te maken.

Intelligente deduplicatie

ExaGrid heeft een unieke ‘Landing Zone’ waar back-ups rechtstreeks op schijf worden weggeschreven zonder enige inline verwerking, waardoor de snelst mogelijke back-ups worden geleverd. Doordat de deduplicatie achteraf gebeurt ervaar je geen vertraging. De meest recente back-ups worden bewaard in niet-gedupliceerde vorm, zodat de VM-opstarttijden slechts seconden tot minuten zijn. Meer informatie over de ExaGrid oplossing – inclusief tot 10x hogere deduplicatie ratio’s dan bij andere vendoren – vind je hier.

Blije klanten

Wij hebben al bij heel wat klanten een platform op basis van Pure Storage, Veeam en ExaGrid mogen leveren: onder andere een grote verzekeringsmaatschappij, diverse gemeentes, overheid en een grote afvalverwerker. Door de back-up functionaliteit binnen dit platform te integreren kan het heel efficiënt worden beheerd. Niet voor niets dat alle klanten echt blij zijn met deze oplossing!

Kies ook voor goed, snel, en goedkoop

Wil je meer weten over de storage en back-upoplossing zonder compromissen? Vul dan onderstaand contactformulier in voor een uur gratis technische consultancy met een van onze architecten.

Pure Storage leidt de transformatie naar het all-flash datacenter door de complexiteit van storage drastisch te verminderen en tegelijkertijd de prestaties, veerkracht en efficiëntie van applicaties te verbeteren. Pure Storage verlaagt de opslagkosten met maximaal 50% en de beheerkosten met maximaal 90% door uw storage footprint met 5-10x te verkleinen.

Veeam maakt de Always-On Enterprise™ mogelijk door organisaties te helpen voldoen aan doelstellingen voor hersteltijden en -punten (RTPO™) van minder dan 15 minuten voor alle applicaties en gegevens met behulp van een fundamenteel nieuw soort oplossing die high-speed recovery, het voorkomen van gegevensverlies, geverifieerde herstelbaarheid, benutte gegevens en volledige zichtbaarheid biedt.

ExaGrid begrijpt dat deduplicatie nodig is om back-ups op lange termijn te bewaren, maar hoe het wordt geïmplementeerd verandert alles in back-up. ExaGrid biedt volledige appliances in een scale-out GRID, waardoor de omgeving lineair kan blijven schalen qua performance en opslagruimte. Hierdoor blijft de lengte van het back-upvenster vast, ongeacht de gegevensgroei, waardoor dure ‘fork lift upgrades’ niet meer nodig zijn.

Meer weten?

Wil je meer weten over de storage en back-upomgeving zonder compromissen? Plan dan kosteloos een uur gratis technische consultancy in met een van onze architecten. Vul dan onderstaand contactformulier in, en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ramon Bonsema

Na mijn afstudeeropdracht van de opleiding `Network & Security Engineering’ aan de Hanzehogeschool te Groningen bij FlexVirtual ben ik inmiddels een vast onderdeel van het team van FlexVirtual. Gaaf om met innovatieve oplossingen bezig te zijn! Ramon aan het woord Wie is Ramon, hoe is hij bij FlexVirtual aan boord…..

Over ons Neem contact op