Dell EMC PowerStore

FlexVirtual is een kennishuis en binnen onze projecten passen wij de systemen toe waar wij achter staan, en die we volledig beheersen, waar we voor gecertificeerd zijn en passen in onze ‘data first’-strategie. Deze strategie houdt in dat de toegepaste infrastructuur niet beperkend mag zijn aan uw bedrijfsvoering.

De infrastructuur en applicaties die wij toepassen zijn zowel on-premise als in een datacenter toepasbaar, in een hybride vorm, of ondersteunend aan uw wens om naar een publieke cloud te gaan.

De achtergrond van Dell storage

De PowerStore is een heel belangrijk product voor Dell EMC. Op het moment dat Dell EMC inlijfde was het gezamenlijk portfolio op het gebied van mid-range storage behoorlijk verwarrend. Op dat moment werden EMC VNX, Unity en XtremIO en Dell SC series (Compellent) naast elkaar verkocht, waarbij alle producten werden gepositioneerd als mid- tot high-end storage. Elke lijn had zijn sterke (en ook zwakke) punten, maar dat was niet voor iedereen duidelijk.

De VNX die was gebaseerd op de Data General overname van EMC in 1999 werd al snel volledig vervangen door de EMC Unity welke weer onderliggend deels gebaseerd is op de VNX-E. Maar nog steeds had Dell meerdere productlijnen te onderhouden, en verder te ontwikkelen. Omdat de Unity, XtremIO en de SC series in de basis deels de zelfde functionaliteit bieden, en het niet te doen is om drie producten te onderhouden die geen enkele regel code delen, heeft men besloten om alle goede eigenschappen van deze producten te verenigen in één nieuw product, de PowerStore.

PowerStore voor traditionele en moderne workloads

De Dell PowerStore

De PowerStore is gestart als een Dell intern project, met de naam Trident (een vork met 3 tanden), en later doorgegaan als Midrange.next. In het begin heeft men gekeken of de code van een van de bestaande producten geschikt was om het nieuwe platform op te bouwen. Maar de wens vanuit de markt voor nieuwe functies en integratie was niet te combineren met de code van de oude platformen. Men heeft wel functionaliteiten overgenomen, maar de code daarvoor is opnieuw geschreven.

Voor het schrijven van de code heeft men de ontwikkelafdelingen van de drie oude producten gecombineerd in een grote virtuele ontwikkelgroep die wereldwijd, 24 uur per dag bezig was met de ontwikkeling van de PowerStore. Het schrijven van nieuwe code voor dit platform heeft een aantal mogelijkheden geïntroduceerd die eerder nog niet mogelijk waren, o.a. doordat het platform geschreven is om bovenop een hypervisor te draaien en volledig binnen containers draait.

Deze opbouw van de PowerStore maakt het mogelijk om snel functies toe te voegen, en ook updates per functie toe te passen zonder dat andere functies offline moeten gaan of de dienstverlening verstoren.  U hoeft zich niet meer druk te maken over issues als snelheid, latency, datareductie factor, schaalbaarheid, integratie en datamigratie. Dit zijn zaken die centraal stonden bij de ontwikkeling van dit platform.

Dell EMC heeft met de PowerStore een platform geïntroduceerd gebaseerd op jaren ervaring in de mid-range markt, welke perfect aansluit in elke omgeving, ter vervanging van uw oude storage oplossing of als uitbreiding op uw bestaande storage oplossing.

PowerStore automatisering en DevOps
PowerStore: eenvoud in beheer

PowerStore: eenvoud in beheer

Het beheer van de PowerStore is kinderlijk eenvoudig, en erop gericht om de beheer-inspanning zo laag mogelijk te houden.

Performance en schaalbaarheid van de Dell EMC PowerStore

Performance en schaalbaarheid

De PowerStore is all flash, gebaseerd op SCM, NVMe en SSD schijven.

De PowerStore is opgebouwd rond een dual controller, de zogenaamde “appliance”. Deze appliance kan uitgebreid worden met extra disk shelves om de capaciteit te vergroten.

PowerStore storage cluster

Een viertal appliances kan gecombineerd worden in een cluster, waarbij het type appliance kan verschillen qua hardwareconfiguratie en/of type en aantal NVMe-schijven.

Machine learning engine van de PowerStore

Door middel van de ingebouwde machine learning engine geeft het cluster van appliances advies over de optimale plaatsing van de data binnen het cluster. Deze kan vervolgens zonder verstoring van de dienstverlening verplaatst worden, om in het cluster een optimale verdeling van de performance en opslagcapaciteit te realiseren. Nieuwe nodes en opslagcapaciteit kunnen zonder verstoring bij geplaatst of uitgenomen worden.

Het supportmodel is ook aangepast op deze functionaliteit. Gedurende de supportperiode bouwt u credit op voor het vervangen van oudere controllers door nieuwere controllertypes (alles zonder migratie).

PowerStore voor block-based en file-based storage

De PowerStore ondersteunt iSCSI, FC, NVMeF, Cifs en NFS, hij kan dus zowel block-based als File-based worden toegepast.

De PowerStore introduceert ook de Apps-on functionaliteit. Het is mogelijk om de PowerStore te bestellen in een versie waarbij de PowerStore functie bovenop VMware is geïnstalleerd. Hierdoor is het mogelijk is om VM’s naast de PowerStore te draaien op de zelfde machine en tegelijkertijd gebruik te laten maken van de PowerStore gedeelde opslagcapaciteit.

Daarnaast is de PowerStore op de zelfde wijze te gebruiken als de “standaard” PowerStore voor het uitserveren van gedeelde opslagcapaciteit. Deze opzet doet geen concessies aan de performance en latency door de vergaande integratie met de VMware laag.

PowerStore integratie met VMware

Door de vergaande integratie met VMware kan de PowerStore ingezet worden in elke on-premise / cloud setup. De software van de PowerStore is constant in ontwikkeling en omdat de PowerStore geen licentiemodel kent op functionaliteit, kunt u ook gebruik maken van nieuwe functionaliteit die toegevoegd wordt bij een software-update.

Meer weten over de PowerStore?

Wilt u een compleet overzicht van de specificaties van de PowerStore en onderzoeken wat dit voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op, of download ons gratis ebook over de PowerStore. Wij laten graag in een open en eerlijke sessie zien wat de PowerStore voor u kan betekenen en hoe hij in uw omgeving past. Daarnaast hebben wij een demo unit beschikbaar om de PowerStore zelf ‘hands on’ te ervaren!

Coriene Kreulen

Als spin in het web regel ik alle zaken op de backoffice en ben ik het eerste aanspreekpunt voor collega’s, klanten, partners en vendoren. Ik houd ervan om voor iedereen klaar te staan en het geeft mij voldoening als ik die werkzaamheden uit handen kan nemen, zodat een ieder in…..

Over ons Neem contact op