Blog

Dell Technologies PowerProtect cloud-enabled dataprotectie

Dell Technologies PowerProtect DD bedient het hele spectrum van de edge naar het datacenter naar de cloud en heeft dus alles wat je nodig hebt om het moderne datacenter te beschermen.

PowerProtect DD wordt nu bestempeld als “cloud-enabled”, maar wat houdt dat nu precies in? Op dit moment ondersteunt PowerProtect alle grote cloud providers zoals Amazon AWS, Microsoft Azure,  Google Cloud, VMware Cloud (VMC), Dell Technologies Elastic Cloud Storage (ECS) en Virtustream Storage Cloud.

Deze multi-cloud benadering maakt het voor grote ondernemingen eenvoudiger om data die verspreid staat over verschillende cloudaanbieders te kunnen beheren. Dell Technologies PowerProtect DD maakt dit mogelijk door gebruik te maken van verschillende cloud tiers zodat je je data kunt beschermen met zoveel verschillende cloudoplossingen als je nodig hebt. En dat allemaal vanuit één gebruikersinterface.

De cloud tiers zijn beschikbaar in groottes van 16TB, 64TB en 96TB. Op deze manier kun je de capaciteit kiezen die het beste aansluit bij jouw behoefte.

Andere cloud-features zijn:

Cloudopslag. Dell Technologies powerprotect DD kan gebruikt worden voor lange termijn opslag retentie (LTR) of disaster recovery (DR) en verplaatst hiermee data van de dure productie-opslag naar de beschikbare opslag met de laagst mogelijke kosten in de cloud. Ook nog eens eenvoudig om te gebruiken: in drie klikken kan je een appliance failover doen en in twee klikken kun je terug. Hoe eenvoudig wil je het hebben!

Retentielock. Rententielock is zowel lokaal als in de cloud beschikbaar en voorkomt dat bestanden gewijzigd of verwijderd worden op basis van de retentiepolicies die je meegeeft. Je kunt het retentielock per bestand instellen. Hiermee bied Dell Technologies PowerProtect bescherming tegen ransomware en malware.

Security & key management. Een belangrijk onderdeel bij cloudvraagstukken is key management. Wanneer je jouw data in de cloud versleutelt, is het belangrijk dat je de sleutels die je voor de encryptie gebruikt niet in diezelfde cloud bewaart. Dell Technologies PowerProtect DD ondersteunt het Key Management Interop Protocol (KMIP), waarmee je de keys altijd lokaal kunt opslaan zodat je keys dus niet in de cloud hoeft op te slaan (moet je ook niet willen wat ons betreft).

Dell Technologies PowerProtect ondersteunt alle bekende enterprise Key Servers zoals Thales Gemalto, SKLM en RSA, dus integreren met een van deze oplossingen is voldoende. Andere mooie functies van PowerProtect zijn de integraties met veelgebruikt back-up software oplossingen, integratie met Oracle RMAN, end-to-end dataverificatie zodat je er zeker van kunt zijn dat de data juist is en terug te halen valt vanaf elk niveau van het systeem. Daarnaast de brede protocol-ondersteuning zoals Fibre Channel, CIFS, NFS en zelfs NDMP.

Ben je op zoek naar een dataprotectie oplossing met cloudfunctionaliteit? Dan kun je Dell Technologies PowerProtect gebruiken als backup target en de cloudfunctionaliteit toevoegen. Dit voorkomt dat je eilandjes creeert door hier aparte apparaten voor de introduceren. En het stelt je in staat te blijven focussen op je kostbaarste bezit: data. Want data is het nieuwe goud!

Samengevat

In de complexe wereld waar we in leven wil je niet wachten op het moment dat je echt gebruik moet maken van je backup & DR oplossing en dan erachter komen dat je de vernieuwing ervan niet had moeten uitstellen, want dan ben je te laat. Als je kiest voor de oplossing van Dell Technologies Powerprotect dan weet je dat je een enterprise leverancier kiest met een oplossing voor back-up, hele lange retentie en ruime mogelijkheden om aan meerdere cloudoplossingen te koppelen.

Demo mogelijkheden

Wil je in praktijk zien wat Dell Technologies PowerProtect voor je kan betekenen? Maak een afspraak voor een demonstratie met één van onze consultants die je laat zie  hoe het werkt. Sparren of gewoon meer informatie opvragen over deze oplossing kan natuurlijk ook. Maak gelijk gebruik van de mogelijkheid om één uur gratis consultancy af te nemen!