Blog

De impact van Broadcom op VMware

In 2004 werd ik voor het eerst geraakt door het virtualisatievirus. Vele van mijn collega’s en leidinggevenden zagen het nut van VMware toen nog niet in. Fysiek was destijds toch nog echt het verdienmodel van de ICT-dienstverleners. Een langetermijnvisie, strategie zo je wil, voor klanten om te besparen met de technologie van VMWare had niet mega veel prioriteit.

Stapsgewijs ontwikkelde virtualisatie zich van technisch kunstje tot een onlosmakelijk onderdeel van onze ICT-industrie. In onze ogen gaan alle credits naar VMWare voor het helpen verwezenlijken hiervan.

Mijn visie was en is altijd geweest om efficiënter, effectiever en kostenbewust om te gaan met de onderliggende ICT-infrastructuren. Het doet dus eigenlijk wel een beetje pijn om te zien hoe ons mooie VMWare in een globalisatiekoker gestopt wordt. Ik vind dat alle klanten op eenvoudige wijze gebruik zouden moeten kunnen maken van de verschillende opties en suites van VMware by Broadcom. De rol van Nutanix en public cloud leveranciers als het gaat om ‘simplicity’ wordt nu groter, helemaal gezien de kosten per VMWare core in verhouding omhoog gaan.

Bij FlexVirtual helpen we klanten dagelijks om de beste digitale architectuur te creëren en dit zo kostenefficiënt mogelijk te doen. We hebben daardoor een belangrijk advies voor je: bepaal voor de lange termijn hoe jouw kostenstructuur met VMWare by Broadcom eruit komt te zien. Uiteraard kunnen we je hierbij helpen!

Alex Pelster

Alex Pelster

Directeur en co-creator FlexVirtual