Van der Veen & Kromhout en Pure Storage

Over Van der Veen & Kromhout

Van der Veen & Kromhout Registeraccountants en Belastingadviseurs ondersteunt met een compleet financieel-zakelijk dienstenpakket haar relaties in het MKB, de agrarische sector, de vrije beroepen en de non-profitsector bij het bepalen van hun koers en het waarmaken van hun ambities. Het bedrijf staat bekend om de nuchtere aanpak, heldere analyses, duidelijke taal, grote inzet en gezond enthousiasme. Een sterke persoonlijke betrokkenheid bij haar opdrachtgevers vormt de basis van het werk en de inzet van de hele organisatie.

In de afgelopen jaren heeft Van der Veen & Kromhout een gezonde autonome groei doorgemaakt. Op dit moment werken ongeveer 100 FTE vanuit de twee locaties in Gorredijk en Joure. Er zijn twee systeembeheerders in dienst en het bedrijf werkt samen met FlexVirtual voor de meer complexe IT-vraagstukken

“De persoonlijke samenwerking is heel prettig, zowel met de commerciële als technische mensen van FlexVirtual.”

Rolf Rudolphy, registeraccountant bij Van der Veen & Kromhout

Open, maar toch veilige IT-omgeving

Rolf Rudolphy is naast zijn werk als registeraccountant verantwoordelijk voor de IT-omgeving van Van der Veen & Kromhout. “Wij hebben een duidelijke visie op de toekomst van accountancy, en IT speelt daar een telkens belangrijkere rol in. Wij hebben in de loop van de tijd veel processen rond belastingaangiften, jaarrekeningen, etc. geautomatiseerd.

Daarnaast bieden wij onze klanten diverse online systemen zoals V&K Online, Boekhout Van Kromhout en een salaris/HRM-systeem. Wij hebben onze systemen opengesteld voor onze klanten, maar uiteraard wel op een veilige manier. Al deze ontwikkelingen hebben een geweldige boost gegeven aan onze IT-omgeving, maar ook aan de beveiliging daar omheen.”

Security op nr. 1

Als financieel dienstverlener heeft het bedrijf toegang tot veel vertrouwelijke en persoonlijke gegevens van klanten. Rolf Rudolphy: “Al lang voor de wettelijke verplichtingen – zoals de Wet Datalekken en de AVG – hadden wij onderkend dat security en privacy ontzettend belangrijke issues zijn. Er is een constante strijd gaande tussen de ontwikkelingen op securitygebied en de bedreigingen. Je moet als organisatie je security op orde brengen en houden. En dat geldt zeker voor een accountantskantoor, dus daar investeren wij doorlopend in.”

De keuze voor Pure Storage

De beschikbaarheid van data is essentieel en Van der Veen & Kromhout heeft in 2017 geïnvesteerd in een dataopslag-oplossing van Pure Storage. Rolf Rudolphy: “Wij waren op zoek naar een All-Flash storage-oplossing. Het verhaal van Pure Evergreen, het zonder verstoringen in een live omgeving kunnen upgraden naar de nieuwste techniek, sprak ons heel erg aan. We hebben onze eerste Pure Storage-oplossing in samenwerking met FlexVirtual net die Evergreen upgrade gegeven. In de IT wordt nog wel eens van alles geroepen, maar dit verhaal van Pure werkt echt in de praktijk. In het verleden hebben wij een oplossing van een andere fabrikant gehad. De vervanging van dat systeem maakte een migratie van de data noodzakelijk. Ik kan je zeggen: dat was een heel gedoe, en daar hebben we met Pure Storage geen last meer van. Het is een heel mooi concept.”

“Datamigraties zijn een heel gedoe, en daar hebben we met Pure Storage geen last meer van.”

Uitwijklocatie

Continuïteit in de bedrijfsvoering en dienstverlening naar klanten is een andere belangrijke doelstelling voor Van der Veen & Kromhout. Het bedrijf voert daarom regelmatige back-ups uit, zowel op locatie als remote. Maar met de steeds verder groeiende hoeveelheden data bleek op een gegeven moment dat het bedrijf na een eventuele calamiteit meerdere dagen nodig zou hebben om weer productief te kunnen zijn.

Rolf Rudolphy: “FlexVirtual heeft ons geadviseerd over een uitwijklocatie op onze tweede vestiging in Joure, en die ook voor ons ingericht. Daar draait nu een tweede Pure Storage-oplossing, die wordt gesynchroniseerd met ons primaire datacenter. Hierdoor hebben we alle data in bruikbare vorm beschikbaar, en als het nodig is kunnen we binnen een halve dag weer up en running zijn.”

De samenwerking met FlexVirtual

De Pure Storage-uitbreiding was aanleiding om een aantal verdere aanpassingen aan de IT-infrastructuur door te voeren. FlexVirtual heeft onder andere de efficiency van de VMware omgeving verbeterd, de Citrix-omgeving opnieuw opgebouwd, de Microsoft 365-migratie uitgevoerd inclusief Veeam back-up voor Office 365, en Mobile Device Management (MDM) ingericht.

Rolf Rudolphy: “Onze systeembeheerders zorgen voor zaken als updates en security patches, en het beantwoorden van gebruikersvragen van medewerkers en klanten. Voor eenmalige en complexe zaken zoals het opzetten van een hele nieuwe Citrix-omgeving vertrouwen we op de consultants van FlexVirtual. Mijn filosofie: daar moeten we mensen bij hebben die dat vaker hebben gedaan en die daar verstand van hebben. En die hebben we gevonden bij FlexVirtual.”

De ervaringen met FlexVirtual

Rolf Rudolphy: “Er zit heel veel diepgaande kennis bij FlexVirtual. Wat me daarnaast erg aanspreekt is de hands-on mentaliteit. Wij hebben meestal goed voor ogen wat we willen, en dan gaan we samen aan de slag. De consultants van FlexVirtual denken ook altijd met ons mee en kijken naar alternatieven om het beste en voordeligste resultaat voor ons te bereiken. Tot slot is de persoonlijke samenwerking heel prettig, zowel met de commerciële als technische mensen. Om het samen te vatten: de samenwerking met FlexVirtual bevalt gewoon heel goed.”

“Voor complexe IT-vraagstukken moeten we mensen hebben met de juiste kennis en ervaring. En die hebben we gevonden bij FlexVirtual.”

Gerben Kloosterman

Ik ben Gerben Kloosterman, ICT Consultant bij FlexVirtual. Door jarenlange en diverse ervaring binnen grote enterprise klanten, maar ook kleinere organisaties ben ik in staat de juiste oplossing voor de klant te vinden. Het 'waarom' staat voorop in de keuze voor een oplossing. Gedreven, overview, pragmatisch Gerben aan het woord…..

Over ons Neem contact op