Nieuws

Pure//Accelerate 2023: Pure Storage portfolio-update

FlexVirtual is Pure Storage-partner van het eerste uur. We verkopen al ongeveer 10 jaar deze oplossingen en hebben Pure Storage zien uitgroeien tot marktleider. En we weten ook wat daar de reden van is. Onze klanten vertellen namelijk zonder uitzondering dat het Pure Storage-verhaal niet alleen uniek is, maar het is nog waar ook! En dat zien we helaas nog wel eens anders in ICT-land.

Het belangrijkste nieuws van Pure//Accelerate 2023

Van 14 tot 16 juni organiseerde Pure Storage het jaarlijkse congres voor eindklanten en partners in Las Vegas. Collega’s Margriet Vorsteveld-Hoving en Arnold Veenema waren ‘Live in Vegas’ aanwezig om de daar aangekondigde innovaties uit eerste hand te horen en te kunnen vertalen naar de toegevoegde waarde voor onze klanten. In dit artikel belichten we een aantal hoogtepunten. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Volgende generatie FlashArray//X en FlashArray//C

Met de volgende generatie FlashArray//X en FlashArray//C zet Pure Storage weer grote stappen vooruit op het gebied van prestaties, efficiëntie en beveiliging. Deze nieuwe FlashArray-modellen leveren tot 40% hogere prestaties, 30% meer inline compressie om de opslagcapaciteit te vergroten en nieuwe mogelijkheden voor bescherming tegen ransomware die via een non-disruptive upgrade worden geleverd.

Grotere capaciteit flash drives

Pure Storage levert de grootste flashdrives in de industrie: FlashArray//C bevat de komende release van 75TB QLC DirectFlash® Modules (DFM’s) met ingebouwd RAM, terwijl FlashArray//X 36TB TLC DFM’s bevat. Deze DFM’s leveren 1,5PB per 3RU, een verbetering van 106% in dichtheid per rack-eenheid. DFM’s, voor het eerst geïntroduceerd in de FlashArray//XL™, verminderen de benodigde rackspace en zorgen voor nog meer schaalbaarheid met hogere capaciteit en verbeterde NVRAM-doorvoer. DirectFlash biedt 20x meer betrouwbaarheid en zorgt voor meer dan 4x meer energie-efficiëntie in vergelijking met concurrerende all-flash arrays.

Verbeterde dataprotectie met ransomware SLA voor Evergreen//One

Pure Storage Evergreen//One-klanten kunnen nu een aanvullende SLA afsluiten voor een schone storageomgeving inclusief technische en professionele services om op elke schaal snel, eenvoudig en veilig te herstellen van een aanval. Evergreen//One garandeert een verzending van schone storage-arrays op de volgende werkdag, 48 uur om een herstelplan af te ronden dat op elk moment kan worden gestart, een gegevensoverdrachtsnelheid van 8 TiB/uur en een professionele servicemonteur ter plaatse via RMA.

Sneller herstel met Evergreen//One

Na een ransomware-aanval worden storage-arrays vaak vergrendeld voor forensisch onderzoek, waardoor organisaties geen gegevens kunnen herstellen op de geïnfecteerde arrays. Met de garantie van een schone array kunnen slachtoffers van ransomware veel sneller herstellen.

No more disk: FlashArray//E biedt flash voor elke workload

De uitbreiding van Pure Storage’s op schijfvervanging gerichte Pure//E productfamilie met de gloednieuwe FlashArray//E verlost organisaties van de beperkingen van schijfopslag. De volledige Pure//E-familie is het eerste volledig flash-opslagsysteem dat kan voldoen aan de behoeften van de secundaire opslagmarkt tegen prijzen die concurrerend zijn met 7200 RPM harddisksystemen, met een fractie van de stroom-, ruimte- en operationele kosten.

De FlashArray//E levert 8x hogere dichtheid, 3x hogere TB/watt en 7x lagere uitvalpercentages dan legacy storage. Met de FlashArray//EE brengt Pure Storage de voordelen van flash binnen bereik voor datarepository’s die voorheen alleen werd bediend met schijfstorage. Met FlashArray//E breidt de Pure//E-familie de keuze in capaciteit uit tot 1PB (voorheen 4PB). Met ongekend lage kosten per GB levert Pure//E een altijd beschikbare storage-oplossing die is gebouwd om exponentiële datagroei te verwerken. En dat alles met een hoge energie-efficiëntie: deze oplossing verbruikt 5x minder energie dan HDD.

Wij zien dit als een heel interessant en mooi laaggeprijsd lange termijn opslagplatform voor organisaties die snel toegang willen tot grote hoeveelheden data voor bijvoorbeeld analytics- of AI-doeleinden.

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en ook Pure Storage levert daaraan een bijdrage. De hoeveelheid data die je op een Flash-module kwijt kunt, zal in de toekomst steeds verder groeien zonder meer stroom te gebruiken. Zoals op Pure//Accelerate werd gezegd: Moore’s law gaat nu ook voor energieconsumptie van flash-media gelden.

All-Flash oplossingen voor elke opslagbehoefte

Met de aangekondigde – en nu al beschikbare – innovaties is het Pure Storage-platform nu nog breder inzetbaar. Het portfolio van Pure Storage omvat producten met hoge prestaties en hoge capaciteit, maar ook kosteneffectieve producten voor workloads die tot op heden vaak op harddisks draaiden. En het mooie: het volledige platform is en blijft Evergreen, dus altijd modern.

Terugblik

Margriet en Arnold vonden het erg interessant en leerzaam. Arnold heeft zelfs van de gelegenheid gebruik gemaakt om examen te doen voor een gloednieuwe Pure Storage-certificering, waarmee hij de eerste in het Nederlandse Pure partner-landschap is. Ze vertellen je graag meer over Pure Storage, de nieuwste ontwikkelingen en de waarde voor jouw organisatie! Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.